Εκπαιδευτική Επίσκεψη «Τομέας Γεωπονίας» Επαγγελματικές Επιλογές μέσω Συμβουλευτικής – Ενημέρωση & Καθοδήγηση

«Οίνος Ευφραίνει Καρδίαν», μια έκφραση που προέρχεται από τον 103ο ψαλμό του προφήτου Δαυίδ. Ποιος θα ήταν αυτός που θα έλεγε όχι και σε ένα τσιπουράκι επίσης; Επειδή και τα δυο αποτελούν δυο προϊόντα που τα απολαμβάνουμε συνήθως με καλή παρέα αλλά και συνοδεύονται με καλό φαγητό ή μεζέδες, μια εκπαιδευτική επίσκεψη σε ένα οινοποιείο ήταν το καλύτερο μέρος για να έρθουμε σε επαφή και με τα δυο αυτά προϊόντα.

Την Τετάρτη 10/4/2024 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο οινοποιείο Λαφαζάνη, με τον Τομέα Γεωπονίας και στα πλαίσια του σχεδίου δράσης του άξονα Νο2: Επαγγελματικές Επιλογές μέσω Συμβουλευτικής – Ενημέρωση & Καθοδήγηση, όπου υπεύθυνος είναι ο κ. Αργυρόπουλος Χρήστος, καθώς και των μαθημάτων: Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Γεωργικές Εγκαταστάσεις και Τεχνολογία Τροφίμων. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν μια ευχάριστη και βιωματική μάθηση αναφορικά με τη λειτουργία και τις διαδικασίες μιας σύγχρονης γραμμής παραγωγής ενός οινοποιείου.

Ξεναγήθηκαν στο χώρο του οινοποιείου και παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία της εμφιάλωσης κρασιού. Επίσης ξεναγήθηκαν και στο κελάρι όπου ωριμάζει μέσα σε ξύλινα βαρέλια και στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητές προς την υπεύθυνη της ξενάγησης κ. Χριστίνα Τουρτούλα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία ΛΑΦΑΖΑΝΗ για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία στο χώρο του οινοποιείου, καθώς και για τις τόσο σημαντικές πληροφορίες που μας δόθηκαν σχετικά με την οινοποίηση και την απόσταξη.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *