Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί

Σας ενημερώνουμε σχετικά με την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19.

Μπορείτε να μεταβείτε στα φαρμακεία και με τον ΑΜΚΑ του μαθητή και την ταυτότητα, να παραλάβετε δωρεάν το τεστ το οποίο το κάνετε εσείς στα παιδιά σας. Υπάρχουν οδηγίες εκτέλεσης.

Για τους μαθητές/τριες της Ειδικής Αγωγής δεν είναι υποχρεωτικό:

“Για τους μαθητές/τριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής και  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης   καθώς και σε σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  όλων των βαθμίδων, ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και συνιστάται να διενεργείται εφόσον είναι συμβατός με το βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του μαθητή/τριας”.

Επίσης: “Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος:

α) Οι γονείς/κηδεμόνες και οι ενήλικες μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού αυθεντικοποιηθούν, επιλέγουν την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID 19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες
και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)”….

Σας επισυνάπτουμε την εγκύκλιο και τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις σχετικά με το θέμα . Παρακαλούμε μελετήστε τες.

Παρόλαυτα, θα ήταν καλό να το κάνετε στα παιδιά σας, για την προσωπική και οικογενειακή σας ασφάλεια αλλά και για όλους μας!!!

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσουμε θερμά, τους γονείς και κηδεμόνες, που συμπλήρωσαν τις Υ.Δ. για την υλοποίηση των διαγνωστικών τεστ που γίνονται από τον ΕΟΔΥ στο σχολείο μας.  Αυτά θα συνεχίζονται για όσο χρονικό διάστημα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα εξυπηρετεί το σχολείο μας.

Σας παραθέτουμε την σχετική εγκύκλιο.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *