Ανακοίνωση για τις εγγραφές στην Α’ Γυμνασίου σχολ. έτους 2022-23

Εγγραφή στην Α΄ Γυμνασίου για το σχ. έτος 2022-2023

Η εγγραφή στην Α΄ τάξη για το σχ. έτος 2022-2023 αρχίζει με την παραλαβή των Απολητύριων από τα αντίστοιχα Δημοτικά Σχολεία. Ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο κηδεμόνας για την εγγραφή του παιδιού:

Α ΄ τρόπος

Με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://www.gov.gr/ στην οποία θα δηλώνονται τα εξής:

1. ασκώ νόμιμα την κηδεμονία (έχω την επιμέλεια σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού κώδικα) του/της Επώνυμο Μαθητή/τριας: ….……………… Όνομα Μαθητή/τριας: ………………………

2. αποδέχομαι την ηλεκτρονική ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν την πορεία φοίτησής του/της . Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την παραλαβή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι: ……………………………………………… αριθμοί τηλεφώνου για επικοινωνία σε περιπτώσεις ανάγκης είναι: ………………………………………………………………………….. Για κάθε αλλαγή θα ενημερώνω την διεύθυνση του σχολείου.

Στη συνέχεια αποστέλλει την Υπεύθυνη Δήλωση στο σχολείο (mail@gym-ee-loutr.kor.sch.gr) Επισήμανση: Υπεύθυνες Δηλώσεις θα είναι αποδεκτές μόνο όσες είναι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://www.gov.gr/.

Β. τρόπος

Με φυσική παρουσία του κηδεμόνα με την αστυνομική του ταυτότητα, στο σχολείο σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Κάθε Πέμπτη κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο, από 09:00΄ έως 12:30΄ και από 1/09/22 ως 10/09/22 από από 09:00΄ έως 12:30΄

Στην περίπτωση αυτή, κατατίθεται στο σχολείο υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) του κηδεμόνα του/ της μαθητή/τριας στην οποία να δηλώνεται η νόμιμη άσκηση της κηδεμονίας, η αποδοχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης για ζητήματα της πορείας φοίτησης του/της μαθητή/τριας, καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνση για την παραλαβή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ο αριθμός του τηλεφώνου στο οποίο θα αποστέλλονται τα σύντομα μηνύματα (SMS).

Επισημάνσεις:

1. Στην περίπτωση διάσπασης της συμβίωσης, των κηδεμόνων θα πρέπει να υποβάλλονται δύο υπεύθυνες δηλώσεις με τα προσωπικά τους στοιχεία.

2.Για τους/τις μαθητές/τριες, που δεν είναι εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Δήμου/Δημοτικής Ενότητας της χώρας, πρέπει να κατατίθεται στη σχολική μονάδα θεωρημένο και επίσημα μεταφρασμένο Πιστοποιητικό από τη χώρα του.

Επίσης, το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για τις εγγραφές στην Α γυμνασίου, κατατίθεται στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.6/304/75662/ Γ1/15-05-2014 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄ 1296).

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *